Wie zijn wij?

1e netwerk van Montessori-kinderdagverblijven in België

Het Montessori NeoKids-team

NeoKids werkt elke dag aan de ontwikkeling en het beheer van het eerste netwerk van Montessori-kinderdagverblijven dat de kwaliteit van de zorg en de ontwikkeling van jonge kinderen garandeert tot groot jolijt van alle ouders. Ons team is als volgt samengesteld:

Een ontwikkelingsafdeling

Een werkingsafdeling

Een afdeling beheer en boekhouding

Een pedagogie

De pedagogische leiding van de NeoKids-groep is in handen van Sylvie d'Esclaibes

Sylvie d'Esclaibes heeft een internationale reputatie als auteur van talrijke boeken over Montessori-onderwijskunde die over de hele wereld zijn gepubliceerd. Zij leidt het grootste Montessori-opleidingscentrum van Europa en draagt elk jaar bij tot de oprichting van vele Montessori-scholen.

Sylvie d'Esclaibes is de pedagogische directeur van de NeoKids-groep. Zij overziet:

 • De aanwerving en voortdurende opleiding van het personeel van het NeoKids-kinderdagverblijf
 • De inrichting van de ruimten voor de kinderen met meubilair en Montessori-lesmateriaal dat specifiek is voor NeoKids
 • De kwaliteit van de Montessori-onderwijskunde toegepast in NeoKids-kinderdagverblijven

De waarden bij Montessori NeoKids

 • De toepassing van de Montessori-pedagogie die het ontwaken, de ontwikkeling en het welzijn van het kind bevordert, met activiteiten onder toezicht van gekwalificeerde professionals in de vroege kinderjaren, die allen voortdurend in deze onderwijskunde worden opgeleid.
 • Een warme en veilige gezinsomgeving, met ruimten die zijn ingericht met Montessori-meubilair en -lesmateriaal waardoor het kind zijn concentratie, intelligentie, taal en zintuigen kan ontwikkelen.
 • Een echte band met de ouders dankzij een luisterend oor en een mobiele applicatie waarmee ouders de activiteiten en de evolutie van hun kinderen kunnen volgen.
 • ent bijzondere aandacht aan de voeding van kinderen door maaltijden aan te bieden met biologische producten die zijn goedgekeurd door een deskundige op het gebied van kindervoeding.
 • Ons engagement om de betrokkenheid en het welzijn van onze medewerkers te bevorderen door permanente opleiding, loopbaanontwikkeling en een aangename werkomgeving.

Wat is een NeoKids Montessori-kinderdagverblijf?

 • Het NeoKids Montessori-kinderdagverblijf is een privaat gebouw, ideaal gelegen op de begane grond met een buitenruimte, waar kinderen van 10 weken tot 4 jaar kunnen worden opgevangen in reguliere of incidentele opvang, fulltime of parttime. De kinderen ontwikkelen zich in een warme en veilige omgeving en profiteren van de vriendelijkheid van het toezichthoudende team, dat allemaal gekwalificeerde en gediplomeerde professionals zijn in de vroege kinderjaren.
 • Het pedagogische project dat in onze NeoKids Montessori-kinderdagverblijven wordt toegepast, ontwikkeld door specialisten op het gebied van de vroege kinderjaren, is gebaseerd op de Montessori-onderwijskunde, die het ontwaken van de zintuigen, de ontwikkeling en de zelfstandigheid van het kind bevordert.

DE MONTESSORI-PEDAGOGIE

De Montessori-pedagogie, die vandaag unaniem wordt erkend door deskundigen op het gebied van de vroege kinderjaren en door neurowetenschappelijk onderzoek, ontwikkelt de intelligentie van het kind en bevordert zijn welzijn en ontplooiing.

Respect voor het ritme en de individualiteit van het kind

Zintuiglijke en natuurlijke omgeving

Ontwikkeling van zelfstandigheid en concentratie

Ontwikkeling van de handen en zintuigen van het kind

Warme en zorgzame aandacht

Nadruk op taalontwikkeling

Vertrouwen van ouders/deskundigen rond het kind

Vrijheid van spel en beweging binnen een welomlijnd kader

Materialen voor zintuiglijke verkenning

Het pedagogische project over Montessori-pedagogie

 • Het pedagogische project dat in onze kinderdagverblijven wordt uitgevoerd, is gebaseerd op de Montessori-pedagogie: rekening houden met de behoeften van het kind en het ritme van elk kind, leren via de zintuigen en autonomie vormen de kern van deze pedagogie.
 • Dit pedagogisch project evolueert en wordt gepersonaliseerd naargelang van elke vestiging. Het dient als basis voor het werk van de pedagogische teams om hun opdracht zo goed mogelijk uit te voeren: de opvang en begeleiding van de kinderen om hen voorzichtig naar zelfstandigheid te leiden.
 • Alle elementen van dit pedagogische project zijn bovenal gebaseerd op respect voor het kind en zijn familie en op de specifieke zorgen van elk kind. Dit maakt deel uit van een algemeen beleid van preventie en bescherming van jonge kinderen. Het is erop gericht de psychomotorische, emotionele en intellectuele ontwikkeling van het kind te bevorderen. Het verblijf van het kind in het centrum moet een positieve ervaring zijn, waarop hij/zij beetje bij beetje zijn/haar persoonlijkheid kan bouwen.

Een kwaliteitsvolle omgeving

 • Montessori NeoKids besteedt speciale aandacht aan de omgeving waarin de kinderen opgroeien. De inriching van onze kinderdagverblijven heeft slechts één doel: ze toegankelijker maken voor gezinnen en kinderen helpen zich te ontwikkelen.
 • Het kind heeft referentiepunten nodig om zich veilig te voelen. De ruimte is dus zo ontworpen dat er specifieke "speeleilanden" zijn, die naar behoefte kunnen worden ingericht: een motorisch gedeelte, een gedeelte voor symbolische spelletjes (poppen, dokters, winkeliers, enz.), een gedeelte voor manipulatieve spelletjes (lego, puzzels, enz.) en een ontspanningsruimte waar het kind in een knus nestje zijn batterijen kan opladen. Een exclusief ontworpen leefruimte voor de allerkleinsten is aangepast om hun ontwikkeling en hun levensritme te respecteren.
 • Hout en ruwe materialen zijn alomtegenwoordig in een "natuurlijke" geest, opgefleurd door talrijke kleuraccenten en decoratieve elementen.
 • Het Montessori-lesmateriaal wordt gebruikt om kinderen te helpen hun zintuigen te ontwikkelen en te verfijnen.

Onze partners

Apprendre Montessori

Apprendre Montessori, in 1997 opgericht door Sylvie d'Esclaibes (oprichtster van de enige Montessori-school in Frankrijk voor kleuterschool tot het eindexamen van de middelbare school), is de Montessori-opleidingsorganisatie die door Montessori NeoKids werd geselecteerd voor de opleiding van haar personeel.

Montessori Europe

Montessori NeoKids is lid van Montessori Europe (ME). Montessori Europe is opgezet als draaischijf or Montessori-onderwijs in Europa. Montessori Europe organiseert netwerken, samenwerking, uitwisseling, wederzijdse steun en wil synergieën tot stand brengen en de motivatie vergroten.

En savoir plus

Art Montessori

Art Montessori is opgericht door Joël Philippin-Stefansen, meester-ambachtsman en Meilleur Ouvrier de France, en is gespecialiseerd in de vervaardiging van Montessori-meubels en didactisch materiaal. Montessori NeoKids heeft ervoor gekozen om bij Art Montessori te kopen vanwege de betrouwbaarheid en kwaliteit.